Hyundai Elantra - Kullanim Kilavuzu 2020 > Önemli güvenlik önlemleri

Güvenlik Sistemi / Önemli güvenlik önlemleri

Bu bölümde ve kılavuzun bütününde birçok güvenlik önlemi ve önerileri bulacaksınız.

Bu bölümdeki güvenlik önlemleri, en önemli önlemler arasında bulunmaktadır.

Emniyet kemerinizi daima takınız

Emniyet kemeri, tüm kaza tipleri için en iyi korunma yönteminizdir. Hava yastıkları emniyet kemerlerinin yerini almak için değil, onlara destek olmak için tasarlanmıştır.

Bu nedenle, aracınız hava yastıkları ile donatılmış olmasına rağmen, DAİMA sizin ve yolcularınızın emniyet kemerlerinin takıldığından ve bunun doğru şekilde yapıldığından emin olunuz.

Tüm çocuklara emniyet kemeri takılmalıdır

13 yaş altındaki bütün çocuklar aracınızda ön koltuğa değil, arka koltuğa ve doğru şekilde korunmuş olarak oturtulmalıdır.

Bebeklerin ve küçük çocukların uygun bir Çocuk Emniyet koltuğu ile güvenli bir şekilde koltuğa bağlanması gerekir. Daha büyük çocuklar için, çocuk koltuğu olmadan emniyet kemerini kullanabilecekleri duruma gelinceye kadar, kucak/omuz kemerli bir çocuk koltuğu kullanılmalıdır.

Hava yastığı tehlikeleri

Hava yastıkları hayat kurtarırken, bir yandan da onlara çok yakın oturan veya kemerleri doğru şekilde takılmamış yolcular için ciddi hatta ölümcül yaralanmalara da neden olabilir. Bebekler, küçük çocuklar ve kısa boylu yetişkinler açılan bir hava yastığından en büyük yaralanma riski taşıyan gruptur. Bu kılavuzdaki bütün talimat ve uyarılara uyunuz.

Sürücünün dikkatinin dağılması

Sürücünün dikkatinin dağılması, özellikle deneyimsiz sürücüler için ciddi ve potansiyel olarak ölümcül bir tehlike oluşturur.

Direksiyondayken güvenlik en öncelikli husus olmalı ve sürücüler uyku hali, nesnelere ulaşmaya çalışma, bir şeyler yeme, kişisel bakım, diğer yolcular ve cep telefonu kullanma gibi pek çok potansiyel dikkat dağıtıcının farkında olmalıdır.

Gözlerini ve dikkatlerini yoldan ayırdıklarında veya araç kullanma dışındaki faaliyetlere odaklanmak üzere ellerini direksiyondan çektiklerinde, sürücülerin dikkatleri dağılabilir. Dikkat dağılmasını ve kaza riskinizi azaltmak için:

  • Taşınabilir cihazlarınızı (MP3 çalar,_ telefon, navigasyon cihazları, vb.) DAİMA aracınız park halindeyken veya güvenli şekilde dururken ayarlayınız.
  • Taşınabilir cihazınızı SADECE kanunların izin verdiği ve şartların güvenli kullanıma olanak verdiği zamanlarda kullanınız.

    Araç sürerken ASLA mesaj veya e-posta göndermeyiniz. Birçok ülkede sürücülerin araç kullanırken mesaj atmasını yasaklayan kanunlar vardır. Bazı ülkeler ve şehirler sürücülerin telefonlarını elde tutarak kullanmasını da yasaklamaktadır.

  • ASLA mobil cihaz kullanarak sürüş dikkatinizi dağıtmayınız. Yolcularınıza ve yoldaki diğer kişilere karşı daima elleriniz direksiyonda, gözleriniz ve dikkatiniz yolda olacak şekilde güvenli şekilde araç sürme sorumluluğunuz vardır.

Araç hızının kontrolü

Yaralanma ve ölümlerin önemli bir nedeni aşırı hızdır. Genel olarak, hız ne kadar yüksek olursa risk de o kadar yüksektir, ancak düşük hızlarda da ciddi yaralanmalar meydana gelebilir. izin verilen azami hızdan bağımsız olarak, asla mevcut koşullar için güvenli olandan daha hızlı şekilde araç kullanmayınız.

Aracınızın güvenli durumda tutulması

Patlayan bir lastik veya mekanik bir arıza son derecede tehlikeli olabilir. Bu tür sorunların meydana gelme olasılığını azaltmak için, lastik havalarını ve durumunu sık sık kontrol ediniz ve bütün periyodik bakımları yaptırınız.

    Diger materyaller:

     Hyundai Elantra - Kullanim Kilavuzu 2020 > Güvenlik Sistemi

     Hyundai Elantra - Kullanim Kilavuzu 2020 > Koltuklar

     Volkswagen Golf - Kullanim Kilavuzu 2013 > Yakıt dolumu

    Depo kapağı aracın sağ arka tarafındadır. Tamamlayıcı bilgiler ve uyarılar: Dışarıdan görünüş Yakıt Motor bölmesindeki çalışmalar için hazırlıklar UYARI Uygun olmayan yakıt dolumu ve yakıtın uygun olmayan kullanımı patlamalara, yangına, ciddi yanıklara ve yaralanmalara neden olabilir. Yakıtın buharlaşmasını ve dökülmesini önlemek için yakıt kapağı mutlaka doğru şekilde kapatılmalıdır. Yakıt yanıcı ve patlayıcıdır; ciddi yanıklara ve yaralanmalara neden olabilir. Yakıt dolumu sırasında motor kapatılmamış veya dolum tabancası depo ağzına tam olarak sokulmamışsa yakıt sıçrayabilir ve dökülebilir.