Hyundai Elantra - Kullanim Kilavuzu 2020 > Yakıt dolum kapağı

Aracınızın Konfor Özellikleri / Yakıt dolum kapağı

Yakıt dolum kapağının açılması

Yakıt dolum kapağının açılması

Yakıt dolum kapağı, yakıt dolum kapağı açma kolu çekilerek araç içinden açılmalıdır.

  1. Motoru kapatınız.
  2. Yakıt dolum kapağı açma kolunu çekiniz.

Yakıt dolum kapağının açılması

  1. Tamamen açılması için yakıt dolum kapağını (1) çekiniz.
  2. Yakıt dolum kapağını (2) çıkartmak için saat yönünün aksi istikamete çeviriniz.

    Deponun içindeki basınç dengelenirken bir ıslık sesi duyabilirsiniz.

  3. Yakıt dolum kapağı iç kısmına depo kapağını yerleştiriniz.

Bilgilendirme

Yakıt dolum kapağı buzlanma nedeniyle açılmazsa, kapağın ayrılması amacıyla üzerine hafifçe vurarak buzların kırılmasını sağlayınız. Kapağı zorlamaya çalışmayınız.

Gerektiğinde, onaylanmış bir buz çözme sıvısını (radyatör antifrizi kullanmayınız) kapağın etrafına püskürtünüz veya aracı sıcak bir yere çekiniz ve buzun erimesini sağlayınız.

Yakıt dolum kapağının kapatılması

  1. Yakıt dolum kapağını yerine takmak için "klik" sesi gelene kadar saat yönüne çeviriniz.
  2.  Yakıt dolum kapağını iyice kilitlenene kadar kapatınız.

UYARI

Benzin yüksek derecede parlayıcıdır ve patlayıcıdır. Bu kurallara uyulmaması, CİDDİ YARALANMALARA ve ÖLÜME sebebiyet verebilir:

  • Benzin istasyonundaki tüm uyarıları okuyunuz ve bunlara uyunuz.
  • Yakıt ikmali yapmadan önce, benzin istasyonundaki Acil Yakıt Kesme (varsa) konumuna dikkat ediniz.
  • Yak ıt tabancasına dokunmadan önce, yakıt dolum borusu, tabancası veya diğer yakıt kaynaklarından güvenli bir uzaklıkta bulunan aracın metal bir kısmına çıplak elle dokunarak potansiyel statik elektrik boşalması tehlikesini ortadan kaldırmalısınız.
  • Yak ıt alırken cep telefonu kullanmayınız.

    Cep telefonlarından gelen elektrik akımı ve/veya elektronik parazit, yakıt buharlarını tutuşturup yangına neden olabilir.

  • Yakıt ikmali başladıktan sonra, aracın içine girmeyiniz. Statik elektrik üretmeye yatkın herhangi bir nesneye ya da dokumaya dokunarak, sürterek veya kaydırarak, statik elektrik enerjisi üretebilirsiniz. Statik elektriğin boşalımı, yangına neden olabilecek şekilde yakıt buharlarını tutuşturabilir. Eğer aracın içine girmek zorunda iseniz, önce yakıt dolum ağzından, yakıt tabancasından veya diğer yakıt kaynağından uzakta bulunan aracın metal bir kısmına çıplak ellerinizle dokunarak tehlikeli statik elektriği boşaltmalısınız.
  • Yak ıt dolumu yapılırken, vites kolunun daima P (Park) konumunda olduğundan emin olun, el frenini tam olarak çekiniz ve kontak anahtarını LOCK/ OFF konumuna getiriniz.
  • Motorun elektrik donanımından çıkan kıvılcımlar yakıt buharlarını tutuşturup yangına neden olabilmektedir.
  • Onaylı bir taşınabilir yakıt bidonu kullanırken, yakıtı doldurmadan önce bidonu yere koyduğunuzdan emin olunuz.

    Bidondan oluşan statik elektrik boşalımı yakıt buharlarını tutuşturup yangına neden olabilir. Yakıt dolumu bir kez başlayınca, dolum işlemi tamamlanıncaya kadar araca çıplak elle dokunmayınız.

  • Sadece benzin taşımak ve depolamak üzere tasarlanmış onaylı portatif yakıt taşıma kapları kullanınız.
  • Aracınızın yakıt deposunu taşabilecek kadar aşırı doldurmayınız.
  • Yakıt ikmali sırasında yangın çıkarsa, aracın etrafından ayrılınız ve acil olarak benzin istasyonunun sorumlusunu arayınız ve sonra yerel itfaiye teşkilatına başvurunuz. Onların verdiği emniyet talimatına uyunuz.
  • Eğer basınçlı yakıt püskürürse, giysilerinize ve cildinize sıçrayabilir ve sizi yangın ve yanık riskiyle karşı karşıya bırakabilir. Yakıt dolum kapağını daima dikkatle ve yavaşça çıkartınız. Eğer dolum kapağı yakıt kaçırıyorsa veya ıslık şeklinde bir ses duyuyorsanız, kapağı tamamen çıkartmadan önce bu durumun sona ermesini bekleyiniz.
  • Bir kaza durumunda yakıt sızıntısını önlemek için daima dolum kapağının sıkıca kapatıldığını kontrol ediniz.

Bilgilendirme

Aracınızın yakıt ikmalinin Giriş bölümündeki "Yakıt Gereksinimleri" 'ne göre yapılmasını sağlayınız.

DİKKAT

Aracın dış yüzeyine yakıt dökülmesine engel olunuz. Boyalı yüzeylere herhangi bir cins yakıt dökülmesi boyaya hasar verebilir.

Yakıt dolum kapağının değişmesi gerekiyorsa, sadece orijinal HYUNDAI kapak veya aracınız için önerilen eşdeğerini kullanmanızı öneririz. Yanlış bir depo kapağı yakıt sisteminin veya emisyon kontrol sisteminin ciddi şekilde arızalanmasına neden olabilir.

    Diger materyaller:

     Hyundai Elantra - Kullanim Kilavuzu 2020 > Bagaj kapağı

    Bagaj kapağı acil açma fonksiyonu Vites kolunun P konumunda (Otomatik şanzımanlı/Akıllı değişken şanzımanlı/ çift kavramalı şanzımanlı araçlarda Park) veya birinci viteste veya R konumunda (Düz şanzımanlı araçlarda Geri) olduğundan emin olunuz ve el frenini çekiniz. Sonra aşağıdakilerden birini yapınız :

     Hyundai Elantra - Kullanim Kilavuzu 2020 > Aydınlatmalar

     Hyundai Elantra - Kullanim Kilavuzu 2020 > Ses Sistemi (Dokunmatik Ekransız)

    Sistem yerleşim düzeni - kontrol paneli Bluetooth Wireless Technology ile AUDIO düğmesi Radyo/medya modu seçim penceresini görüntülemek için bu tuşa basınız. Mod seçim penceresi gözüktüğünde, tercih edilen modu seçmek için [TUNE] kontrol tuşunu çeviriniz ve ardından tuşa basınız. [MENU/CLOCK] - Popup Modu menüsünde popup Modu seçildiği zaman, modu değiştirmek için kontrol panelindeki [AUDIO] düğmesine basınız. Kontrol paneli üzerindeki [AUDIO] tuşuna her bastığınızda, radyo modu sırasıyla radyo - medya olarak değişir. PHONE düğmesi Bluetooth aracılığıyla bir telefona bağlanmayı başlatmak için bu tuşa basınız. Bluetooth telefon bağlantısı yapıldıktan sonra, Bluetooth telefon menüsüne erişmek için basınız. FAV düğmesi Radyo dinlerken, önceden ayarlanmış listenin sonraki sayfasına gitmek için bu tuşa basınız. POWER düğmesi/VOL kontrol düğmesi Sistemi açmak veya kapamak için basınız. Sistem ses seviyesini ayarlamak için sola veya sağa çeviriniz. Bluetooth Wireless Technology ile SEEK/TRACK düğmesi Radyo istasyonu/parça/şarkı(dosya) değiştirir. Radyo dinlerken, istasyon aramak için basılı tutunuz. Bir medya oynatılırken, ileri veya geri sarmak için tuşu basılı tutunuz (Bluetooth ses modu haricinde). MENU düğmesi/CLOCKdüğmesi Mevcut moddaki menü ekranına erişmek için basınız. Zaman kurulum ekranına erişmek için bu tuşu basılı tutunuz. TUNE kontrol düğmesi/FİLE kontrol düğmesi/ENTER düğmesi Radyo dinlerken, frekansı ayarlamak için çeviriniz. Medya oynatırken, parça/dosya aramak için bu tuşu çeviriniz (Bluetooth ses modu haricinde). Düğmeyi çevirerek arama yaparken, o anki parça/dosyayı seçmek için düğmeye basınız (Bluetooth ses modu haricinde). Sayı tuşları (1 RPT- 4 BACK) Radyo dinlerken, kaydedilmiş bir istasyonu dinlemek için basınız. Radyo dinlerken, o anki radyo istasyonunu kaydetmek için bu tuşu basılı tutunuz. USB/Bluetooth ses modlarında, tekrar oynatım modunu değiştirmek için [1 RPT] düğmesine basınız. Karışık oynatım modunu değiştirmek için [2 SHFL] düğmesine basınız. Bir önceki ekrana dönmek için [4 BACK] düğmesine basınız. Sistem yerleşim düzeni - direksiyon simidi uzaktan kumanda Bluetooth donanımlı model