Eğer acil durumda çekme gerekiyorsa, bunun HYUNDAI yetkili servisi veya ticari bir kurtarma şirketi tarafından yapılmasını öneririz.
Araca hasar verilmesini önlemek için doğru kaldırma ve çekme prosedürleri uygulanmalıdır.
Tekerlekli çekici veya düz kasa kullanımı önerilir.
Aracı arka tekerlekleri yerde (tekerlekli taşıyıcı olmadan) ve ön tekerlekleri kaldırılmış olarak çekmek uygundur.
Yüklü tekerleklerden biri ya da süspansiyon elemanlarından biri zarar görürse, ya da araç yerde ön tekerleklerinden çekilirse, ön tekerleklerin altında bir çekme arabası kullanınız.
Ticari bir kurtarma aracı tarafından çekilirken ve tekerlekli taşıyıcı kullanılmadan, araç arkasından değil, daima önünden kaldırılmalıdır.
DİKKAT
Aracı ön tekerlekleri yerde olarak çekmeyiniz.
Çünkü bu araca hasar verir.
Askı tipi ekipman kullanmayınız. Tekerlekli kriko veya düz kasa ekipmanı kullanınız.
IVT ve otomatik şanzıman donanımlı araç ise, aracı dört tekerleği temas eder şekilde çekmeyiniz.
Aksi takdirde şanzıman ciddi bir boyutta zarar görür. Bununla birlikte aracınızı karavan dahil olmak üzere diğer benzer araçlar ile çekmeyiniz.
Acil durumda tekerlekli taşıyıcı olmadan aracınızı çekerken:
DİKKAT
Vitesi N (Boş) konumuna almamak şanzımana iç hasar verir.
Çıkartılabilen çekme kancası
Eğer aracın çekilmesi gerekiyorsa, bunun HYUNDAI yetkili servisi veya ticari bir kurtarma şirketi tarafından yapılmasını öneririz.
Acil bir durumda kurtarma servisi bulunamıyorsa, aracınız, ön (veya arka) tarafta bulunan acil çekme kancasına tespit edilen halat veya zincir ile çekilebilir.
Bir halat veya zincirle aracı çekerken çok dikkatli olun. Çekilen araç içinde direksiyon ve frenleri kullanacak bir sürücü bulunmalıdır.
Bu şekilde çekme, sadece sert zeminli yollarda, kısa bir süre için ve düşük hızda yapılabilir. Ayrıca, tekerlekler, akslar, güç aktarma organları, direksiyon ve frenler iyi durumda olmalıdır.
DİKKAT
Araç çekildiği zaman sürücü, yönlendirme ve frenleme amacıyla aracın içinde olmalıdır. Sürücü dışındaki yolcular araçta olmamalıdır.
Daima aşağıdaki acil durum çekme önlemlerini takip ediniz:
Devamlı ve dengeli kuvvet uygulayınız.
DİKKAT
Aracı hareket ettirmek veya çalıştırmak için çekme sırasında halattaki veya zincirdeki gerilimi sabit tutabilmek için kademeli şekilde ve yavaşça aracı yavaşlatınız veya hızlandırınız, aksi takdirde çekme kancaları ve araç zarar görebilir.
DİKKAT
Çekme sırasında aracınıza ve araç parçalarına hasarı önlemek için:
Aracın yağ sızıntısı ile çekilmesi şanzımana zarar verebilir.